Vi smelter og vasker dine rammer

Vi modtager dine rammer til vask og smelt i perioden:
1. marts – 30. april og fra 15. august – 15. oktober

Sådan gør du :

  1.  Alle rammer pakkes i bundter a’ 25, med bånd om (så bundtet holdes sammen).
  2.  Derefter skal de ligges i en sæk
  3.  Samtlige sække mærkes hver især med en navneseddel af pap og med en vandfast tusch/kuglepen påført:
    navn, adresse, telefon nr. og email

På den måde har vi styr på hvem de forskellige rammer tilhører under hele processen.

Sådan gør vi:
Rammerne kommes i en damper, hvor voksen smeltes af. Derefter kommer de i kautisk soda og bliver kogt af og til slut bliver de vasket rene.

Du modtager en sms fra os, så snart de er klar. Herefter skal de hentes inden for 14 dage.

Hold dine bier fri for sygdomme

Hold god hygiejne

God hygiejne og egenkontrol er meget vigtige i biavl og honning-produktion. Sørg for at indarbejde nogle gode rutiner, så dine bier trives året rundt. F.eks. i det daglige arbejde, brug altid rent bimateriel, dvs. ren stadekniv og børste, og bær en ren bidragt og rene handsker.

Varroamiden

Varroamiden formere sig enormt hurtigt. I yngelsæsonen sker der en hundrede-dobling af miderne. Bierne selv spreder også smitten, idet miden forringer deres orienteringsevne, så de flyver forkert og kommer ind i andre bifamilier. Varroamiden er årsag til, at der i Danmark ikke længere findes vilde honningbier. 
Den kan heldigvis bekæmpes, men det er vigtigt at få det gjort på de rigtige tidspunkter.

Den sunde bifamilie

Lugt, lyd og udvikling. Der findes mange tegn som fortæller om biernes sundhed. Mange års erfaring og iagtagelser, gør den erfarne biavler skarpere på sine bierens sundhed.

Som ny biavler, kan det være en god ide, at sætte sig ind i de tegn, som man skal holde øje med. Du er mere end velkommen til at spørge mig til råds.

Har du spørgsmål?