Salg af bidronninger

Mine avlsdronninger er udvalgt fra 400 bifamilier med øparrede Buckfast dronninger. Avlsdronningerne er nosematestet og bedømt på sværmtendens, temperament, tavlefasthed og honningudbytte. De bliver avlet i min egen renparringsstation, så jeg er med hele vejen.

Test af dronninger

Jeg deltager hos Danmarks Biavlerforening i test af brugsdronninger. Her skal hver dronning vise sin formåen. Biernes brugsegenskab og sundhed er sammen med honningudbyttet de vigtigste oplysninger, der skal komme ud af denne test.

Bestilling af bidronninger

Bestil dine bidronninger til sæson 2021 allerede nu via formularen herunder, da der hurtigt bliver udsolgt.

Priser på bidronninger

Med fragt

Jomfru dronning:
125 kr. stk.
fra uge 23 – 28

Parret dronning:
375 kr. stk.
fra uge 26

Ekspeditionsgebyr på 30 kr. pr. forsendelse

Afhentning

Celler:
100 kr.
fra uge 22 – 27

Jomfru dronning:
100 kr. stk.
fra uge 23 – 28

Parret dronning:
300 kr. stk.
fra uge 26

Bestilling af bidronninger via formular

Når du skal bestille dronninger, kan du gøre det via denne formular.

1. Udfyld alle felter, dobbelttjek gerne om dine informationer er rigtige før du sender din bestilling.

2. Når jeg har modtaget din bestilling, reserverer jeg det ønskede antal dronninger til dig. Dette er dog under forbehold for, at der kan være udsolgt. Jeg giver dig i så fald besked.

3. Når din bestilling er klar, så sender jeg den med PostNord.

4. Hvis du har ønsket at afhente i butikken, så giver jeg dig besked om hvornår din bestilling er klar til afhentning.

5. Jeg fremsender faktura og betalingen kan enten klares via mobilpay på 64644 eller via bankoverførsel til Sydbank på
reg.nr 6060 konto nr.4179444

Sendes med PostNord

Afhent i butikken onsdag eller lørdag

Privatlivspolitik

Læs vores privatlivspolitik

Buckfast dronningen – den perfekte bi

Buckfast-dronninger er resultatet af det banebrydende avlsarbejde fra benediktinermunken Broder Adam.

Han arbejdede hele sit liv med udviklingen af Buckfastbien. Han rejste rundt i det meste af verden hvor han indsamlede bier. Efter mange års arbejde udviklede han den “perfekte bi”, som har stort set alle de rigtige egenskaber for biavlen.

Da udvælgelsen af Buckfastbier udelukkende er baseret på egenskaber og ikke udseende, kan Buckfastbier derfor være meget forskellige i deres fremtoning, fra ret lyse til helt mørke.

En dronnings liv

Efter 16 dages metamorfose er larven allerede blevet til en moden dronningebi, som inden for 10 dage fra dette stadium er klar til parring.

Fra den tid til slutningen af sit liv vil dronningens eneste funktion være at producere æg i tilstrækkelig mængde til at formere arbejderbier (hun-bier) og droner (han-bier)

Dronningen bestemmer om de æg hun lægger, skal bliver til arbejdsbier eller droner. Hun har en enestående indsigt i den komplekse sammensætning af bestanden og ved hvem der mangler og hvornår.

I løbet af de store fodersæsoner (det vil sige indsamling af nektar og pollen fra april til august) dør omkring 3000 arbejderbier af udmattelse hver dag. Dem erstatter dronningen med nye generationer ved at lægge op til 3000 æg dagligt.

Når dronningen ikke længere er i stand til at opretholde så intense produktionshastigheder (normalt efter 3 år), erstattes den eller den begiver sig ud på en slags flugt og forlader dermed bikuben.

 

På billedet ses parrestationer, hvor dronningerne parrer sig med droner. Derefter er det hjem og ligge æg…sådan ca. 1500 – 3000 i døgnet, resten af livet.

De mandlige pligter
En bies job bestemmes af dets køn. Mandlige bier (droner) udfører ikke noget arbejde. De udgør cirka ti procent af koloniens befolkning og de bruger hele deres liv på at spise honning og venter kun på, at få muligheden for at parre sig.

Bryllupsflyvning
Når tiden er inde for dronningen til at tage sin bryllupsflyvning, vil alle droner i andre kolonier konkurrere om æren af ​​insemineringen. De flyver efter dronningen og forsøger at parre sig med hende i luften. Hvis de parrer sig med succes, falder de til jorden i en sejrrig død. Dronningen parrer sig med op til tyve droner og opbevarer deres sædceller i sit spermatheca-organ resten af ​​sit liv. Det er her mandlige pligter slutter.

Hvem er der brug for
Hvis dronningen nærmer sig en mindre arbejderbiecelle for at lægge et hunæg, vil hun befrugte ægget på vej ud ved at frigive sædceller fra hendes bryllupsflyvning. Hun har nok sædceller opbevaret i maven til at vare hele sit liv.

Hvis dronningen på den anden side nærmer sig en større dronecelle for at lægge et hanæg, frigiver hun ikke sædceller, da ægget forlader æggestokkene. Dette ubefrugtede æg vil udvikle sig til en drone.

Har du spørgsmål?